Jeffrey

Jeffrey is 26 en woont in Herent. Hij leerde Tim kennen in 2014. Het was dus evident dat Jeffrey ook 'kind aan huis' zou worden toen vzw Erat het levenslicht zag. Als we vragen wat Erat voor Jeffrey betekent, dan zegt hij overtuigd 'orde in de chaos'. Jeffrey: "Ze helpen mij hier met papierwerk, want zelf kan ik verstrooid zijn en mis ik overzicht om met moeilijke documenten om te springen. Want, eerlijk gezegd, zo'n dingen leer je niet op school! Hier krijg ik juridisch advies en hoor ik wat mijn rechten en plichten zijn en helpen ze mij om met moeilijke kwesties om te springen. Ik word gedwongen om het aan te pakken en niet te laten liggen. Als Erat niet zou bestaan? Dan zou dat véél problemen veroorzaken. Hun aanpak neemt stress weg en zorgt ervoor dat je wat ademruimte krijgt om ook eens vooruit te kijken en je leven weer in handen te nemen in de plaats van in de negatieve spiraal te blijven.

Doordat ze mij goed kennen, en we een persoonlijke band hebben, kunnen ze ook advies op maat geven en mij helpen werk of opleidingen te zoeken die echt bij mij passen. Dat is ook de reden waarom ik met mijn vragen naar hier kom en bijvoorbeeld niet naar VDAB, waar de aanpak zakelijker is. Hier kan ik trouwens ook gewoon terecht voor wat vriendschap, een tas koffie en een babbel. Ik word hier altijd met open armen ontvangen. Ook als ik mij eens wat minder goed voel, kom ik graag naar hier. Hier vind ik afleiding en gezelschap, begrip en steun.

Ik ben ook wat ouder dan veel andere van de gasten hier. Je zou wel kunnen zeggen dat ik een soort 'grote broer' ben. Ik kan uit ervaring spreken en de jongere gasten advies geven of beletten om domme beslissingen te maken, waarvan ik uit ervaring weet dat ze je geen stap vooruit helpen. Daarnaast ben ik ook coach van de zaalvoetbalploeg van vzw Erat. Het is leuk om ook buiten de openingsuren van Erat met de mannen op te trekken. Het is een hobby waar ik veel voldoening uit haal.

Ik ben ook zelf sociaal geëngageerd. Zo heb ik mee de kledingactie getrokken. Daklozen zijn mijn 'zwakke plek'. Ze hebben bij Erat daarnaar geluisterd en ons geholpen de kledingactie op poten te zetten. Zelf een klein beetje het verschil kunnen maken, doet enorm veel deugd.

Als ik mij niet goed voel in mijn vel, dan kan ik hier terecht. Ik moet niet om een bepaalde reden komen. Hier vind ik afleiding en gezelschap, begrip en steun.