Geef ons een duwtje in de rug


In België ontvang je een fiscaal attest voor elke vrije gift vanaf 40 euro aan vzw Erat. Je krijgt 45% van de totale jaarlijkse gift terug via belastingsvermindering. Wij zijn een erkende organisatie en kunnen dus fiscale attesten uitschrijven. Vermeld 'gift' bij jouw storting.

Rekeningnummer: BE21 0882 9512 3303
BIC-code: GKCCBEBB 


Je kan ons ook steunen op andere manieren. Bijvoorbeeld door spullen te doneren die onze jongeren op weg kunnen helpen naar meer zelfstandigheid. Vooral grotere stukken, zoals koelkast, microgolf, diepvriezer, bed, bestek of sofa zijn handig. We hebben ook enkele buddy's die de jongeren op regelmatige basis helpen met studies of ad hoc juridische info verschaffen. Er komen daarnaast ook mensen hun eigen expertise delen (bvb budgetbeheer, schulden, yoga, grafische vormgeving, eigen zaak starten, ...). Of gewoon een babbeltje met de jongeren in het kader van niet-evidente ontmoeting. Neem een kijkje op de pagina Vrijwilligers om inspiratie op te doen. Heb je interesse, neem dan contact op via info@vzwerat.be.

Wat doen we met giften?


We gebruiken giften vooral om extra materiaal aan te schaffen die bijdragen aan een grotere zelfstandigheid van onze jongeren, bijvoorbeeld laptops of keukenmateriaal. Laptops worden gebruikt om te solliciteren, studeren, workshops te volgen of huisvesting te zoeken. We vinden het als maatschappij een evidentie dat veel diensten nu digitaal worden aangeboden maar verliezen soms uit het oog dat sommige mensen dreigen uitgesloten te worden. Daar willen we als organisatie mee tegen tegemoet komen door bvb. laptops ter beschikking te stellen. 
Het keukenmateriaal gebruiken we om samen met jongeren te koken. We ondersteunen hen om op een budgetvriendelijke manier inkopen te doen en stellen samen een evenwichtige maaltijd samen. Heel vaak ontbreekt het de jongeren aan know-how, structuur en materiaal om zelf te koken, waardoor ze genoodzaakt zijn duurdere en ongezonde alternatieven te kopen. De kookactiviteit gebeurt samen en is tegelijkertijd een moment van verbinding en interculturele uitwisseling.
Daarnaast kunnen we giften ook aanwenden om een extraatje te organiseren met de jongeren. Onze doelgroep gaan typisch zelden op vakantie of uitstappen en heeft vaak een beperkte leefwereld. Niet alleen kunnen we zo een leuke en ontspannende activiteit aanbieden, we verruimen ook de blik en tonen een stukje onbekend terrein. Tegelijkertijd halen we de groepsbanden aan en ontsnappen we even aan de aanwezige uitdagingen en stress. Enkele voorbeelden:

  • gegidst bezoek aan Afrikamuseum in Tervuren
  • hoogtouwenparcours
  • mountainbiketocht
  • groepslessen cross-fit
  • wandelingen in de natuur olv een ervaring gids

We zijn als organisatie geregistreerd op Trooper. Telkens jij iets online koopt via Trooper gaat er een klein percentage naar ons, zonder dat je zelf meer betaalt. Een kleine moeite voor jou, maar voor verenigingen kan het een groot verschil maken. Want vele kleintjes... 

We zoeken de vonk.
We wakkeren ze aan.
We verspreiden het vuur.