"S"

S. is 27 jaar en komt al enkele jaren langs bij Erat. Zes jaar geleden leerde hij oprichter Tim kennen via een vriend. Sindsdien is Erat voor hem een plek waar hij altijd terecht kan en zich eveneens altijd welkom voelt. S.: "De mensen hier staan altijd klaar om te helpen en mijn vragen te beantwoorden. Hier kan ik gemakkelijker dingen in orde brengen die ik anders zou uitstellen." Ook gaf S. aan dat hij een goed gevoel over zichzelf krijgt als hij hier zaken in orde kan brengen.
Sinds S. langskomt bij Erat is er volgens hem ook veel veranderd in zijn leven. Hij geeft aan rustiger te zijn geworden en helderder na te denken. S.: "Je kan hier terecht voor serieuze dingen die vaak negatieve gevoelens met zich kunnen meebrengen. Toch worden deze problemen hier op een positieve manier aangepakt waardoor ik eveneens meer gemotiveerd ben naar de toekomst toe."
Door de laagdrempeligheid durft S. ook "onnozele vragen" te stellen, waar hij anders zelf mee zou zitten. S.: "Ik ging naar een operastuk kijken voor school en had een kleine, domme vraag over mijn plek in de zaal. Eén van jullie medewerkers zette zich meteen naast mij en begon het voor me op te zoeken. Ik voelde me echt begrepen en geholpen. De medewerkers lijken ons ook echt graag te helpen waardoor ik geen angst of schaamte meer heb om hen te storen met vragen."
S. hoopt ook op groei en uitbreiding voor Erat. S.: "Veel jongens komen naar hier waardoor ze niet op straat zijn. De laagdrempeligheid brengt een gevoel van thuiskomen met zich mee. Er vormt zich een soort van hoop die veel jongens die langskomen nodig hebben."